Ծիրանով կարկանդակ
1 ժամ 15 րոպե
Այս հիանալի կարկանդակը կարող եք պատրաստել նաև դեղձով, սալորով կամ այլ նախընտրելի մրգով:
Բաղադրիչներ
- 700 գ ծիրան
- 180 գ կարագ
- 250 գ շաքարավազ
- 3 հատ ձու
- 10 գ փխրեցուցիչ
- 500 գ ալյուր
Պատրաստման եղանակը
1 Շաքարավազը և հալեցրած կարագը խառնել:
2 Ավելացնել ձու և ձեռքի հարիչով հարել:
3 Այնուհետև ավելացնել մաղված ալյուր, փխրեցուցիչ, և խմոր հունցել:
4 Խմորից առանձնացնել 2/3 հատվածը, լցնել ջեռոցի ջերմակայուն ամանի մեջ, հավասարաչափ տարածել և վրան պատառաքաղով ծակծկել:
5 Ծիրանը կտրատել, լցնել այդ խմորի վրա:
6 Խմորի մնացած մասը գրտնակել, երկարավուն կտորների կտրատել, և դրանցով ցանցի պես ծածկել ծիրանի կտորները:
7 Թխել 40-45 րոպե 180 oC-ում:
8 Մատուցելիս կարկանդակի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:
Բարի ախորժակ