Մոշով տորթ
1 ժամ 30 րոպե
Թթվասերային կրեմով շատ համեղ տորթ, որը պատրաստելու համար շատ ջանք հարկավոր չէ:
Բաղադրիչներ
Խմոր
- 140 գ ալյուր
- 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- 2 հատ ձու
- 200 գ կարագ
- 1 տուփ խտացրած կաթ
Կրեմ
- 400 գ թթվասեր (21% և ավել յուղայնությամբ)
- 160-180 գ շաքարի փոշի կամ շաքարավազ
Լրացուցիչ
- մոշ
Պատրաստման եղանակը
1 Փափուկ կարագը և խտացրած կաթը միասին խառնել:
2 Ավելացնել ձուն, և զանգվածը կրկին խառնել:
3 Այնուհետև ավելացնել մաղված ալյուրը և փխրեցուցիչը:
4 Ստացվում է ծորացող խմոր:
5 Ձևամանը (22 սմ) ծածկել յուղաթերթով, խմորը լցնել մեջը և թխել մոտ 30 րոպե 180օC-ում:
6 Պատրաստի տորթը թողնել, որ հովանա:
7 Կրեմը պատրաստելու համար միասին հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
8 Տորթը բաժանել 2 շերտի, իսկ հետո այն ամբողջությամբ կրեմով պատել:
9 Տորթը 2-3 ժամ թողնել, որպեսզի կրեմը ներծծվի: Վերջում ձևավորել մոշով:
Բարի ախորժակ