Բաղադրիչներ
4-5 ճ/գ ձեթ
1-2 գլուխ սոխ
1 հատ գազար
1 թ/գ աղ
1 թ/գ փլավի համեմունք
8-10 հատ ծիրանի չիր
60 գ չամիչ
250 գ բրինձ
ջուր
Պատրաստման եղանակը
Թավայի մեջ 4-5 ճ/գ ձեթ լցնել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը, տապակել 1 րոպե, ավելացնել երկարությամբ կտրատած գազարը և թողնել 2 րոպե
Համեմել աղով, փլավի համեմունքով, լավ խառնել, ավելացնել ծիրանի չիրն ու չամիչը և թողնել 1 րոպե
Ավելացնել լավ լվացած բրինձը, տարածել` ծածկելով տապակված մթերքները
Բրնձից 1 սմ բարձրությամբ` եռման ջուր լցնել և եփել ուժեղ կրակի վրա
Երբ ջուրը գոլորշիանա՝ ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակի վրա 20 րոպե
Մատուցելու ճիշտ ժամանակն է )))
Բարի ախորժակ