Բաղադրությունը
- 3/4 բաժակ կամ 150 մլ կաթ,
- 3/4 բաժակ կամ 150 մլ ջուր,
- +/- 3.5 բաժակ ալյուր,
- 1.5 թեյի գդալ խմորիչ,
- 2 ճաշի գդալ շաքարավազ,
- 0.5 թեյի գդալ աղ,
- 2 ճաշի գդալ կարագ կամ ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Նախապես տաքացրած և մի փոքր հովացած կաթը և ջուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելանցել խմորիչը և լավ խառնել:
Հենց խմորիչը մի փոքր լուծվի, ավելացնել շաքարավազը, աղը և հալեցրած կարագը ու խառնել:
Ալյուրը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել զանգվածի վրա՝ պարբերաբար խառնելով:
Հենց խմորը մի փոքր պնդանա, սկսել ձեռքերով տրորել այն՝ անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ավելացնելով:
Խմորը դնել ձեթոթված հատակով ամանի մեջ, ծածկել և 30-40 րոպե թողնել որևէ տաք վայրում, որ հասունանա:
40 րոպե անց խմորը հանել, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ, ձեռքերի օգնությամբ ուղղանկյունաձև բացել, իսկ այնուհետև գրդնակել:
Գրդնակված խմորից փոքր քառակուսիներ կամ ուղղանկյուններ կտրատել:
Ստացված կտորները միմյանցից մի փոքր հեռու դնել, տոպրակով ծածկել և 5-10 րոպե այդպես թողնել:
Կտորները տապակել նախապես տաքացված ձեթի մեջ:
Պատրաստի բլիթները դնել թղթե անձեռոցիկի վրա, որ ավելորդ ձեթը դուրս գա:
Բարի ախորժակ