Տորթ, որը կստացվի հենց առաջին անգամ պատրաստելիս

Բաղադրությունը

  • Խմոր

1 բաժակ կեֆիր,

1 բաժակ ալյուր,

1 ճաշի գդալ կակաո,

1 թեյի գդալ սոդա,

1 բաժակ շաքարավազ,

1 հատ ձու:

  • Կրեմ

200 գ կարագ,

250 գ 15-20% թթվասեր,

0.5 բաժակ շաքարավազ,

50 գ շոկոլադ (ձևավորելու համար):

1 բաժակը-200 մլ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և շաքարավազը հարել  կամ լավ խառնել:

Ավելացնել կեֆիր, կակաո, մաղված ալյուր և սոդա ու խառնել:

Խմորը լցնել ձևամանի մեջ: Ձևամանի հատակին նախապես ձեթ քսել կամ յուղաթուղթ փռել:

Թխել 20-25 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Կրեմի համար փափուկ կարագը և շաքարավազը գդալով տրորել, ավելացնել թթվասերը և հարել:

Պատրաստի խմորը բաժանել 2 հավասար մասի, ամբողջությամբ ծածկել կրեմով, և քերված շոկոլադ շաղ տալ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում