Բաղադրիչներ
2 տուփ հալած պանիր
6 խաշած ձու
1 գլուխ սոխ + 100 մլ ջուր, 20 մլ խնձորի քացախ, 1 ճ/գ շաքարավազ
250 գ ծովախեցգետնի ձողիկներ
1 խնձոր
200 գ խոզապուխտ
100 գ գետնանուշ
մայոնեզ
համեմ կամ սամիթ
Պատրաստման եղանակը
Հալած պանիրը 30 րոպե թողնել սառցարանում, ապա անցկացնել քերիչով, լցնել մատուցվող ափսեյի մեջ և մայոնեզ քսել
Ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել, դեղնուցներն անցկացնել մանր քերիչով և ավելացնել աղցանին
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, ավելացնել ջուր, քացախ, շաքարավազ, լավ խառնել, թողնել 15 րոպե, այնուհետև ավելացնել աղցանին
Ավելացնել շրջանաձև կտրատած ծովախեցգետնի ձողիկներ և մայոնեզ քսել
Ավելացնել քերած խնձոր, խորանարդաձև կտրատած խոզապուխտ, մայոնեզ
Ավելացնել մանրացրած գետնանուշ, խաշած ձվի սպիտակուց և բոլոր կողմերից մայոնեզով պատել
Զարդարել ձվի սպիտակուցով, մանրացրած համեմով կամ սամիթով
Բարի ախորժակ