Սա կդառնա ձեր և ձեր երեխաների ամենասիրելի ուտեստը: Բյուջետային, համեղ և ախորժելի կարտոֆիլով և պանրով գաթա

Բաղադրիչներ

200 մլ կեֆիր կամ մածուն

250 գ ալյուր

40 գ ձեթ

1 թ/գ շաքարավազ

½ թ/գ աղ

1 թ/գ սոդա

Միջուկի համար`

300 գ կարտոֆիլ

200 գ պանիր

սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրին ավելացնել սոդա և խառնել

Առանձին տարայի մեջ կեֆիր կամ մածուն լցնել, ավելացնել ձեթ, 0,5 թ/գ աղ, 1 թ/գ շաքարավազ, ալյուր (մաս-մաս) և խառնել

Խմոր հունցել, դնել պոլիէթիլենային պակետի մեջ և թողնել հանգստանա

Կարտոֆիլը մաքրել, լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ջուր, 0,5 թ/գ աղ, եփել, մինչև պատրաստ լինելը։ Խաշած կարտոֆիլը ճզմել, ավելացնել քերած պանիր, սև պղպեղ և լավ խառնել

Խմորը շրջանաձև բացել, դնել միջուկը և անկյուններից հավաքել ու ամրացնել

Շրջել և ձեռքով մի փոքր, հավասարապես տարածել

Դնել թավայի մեջ, ձու քսել, կենտրոնում մի փոքր կտրվածք անել, դնել 220°С տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե

Մատուցե՛ք, քանի դեռ տաք է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում