Պատրաստվում է շատ հեշտ և արագ, իսկ համն ուղղակի աննկարագրելի է: Տորթ «Մաշա»

Բաղադրիչներ

380 գ խտացրած կաթ

100 գ կարագ

աղ

2 ձու

140 գ ալյուր

2 թ/գ փխրեցուցիչ

Կրեմի համար`

500 գ թթվասեր

Շաքարի փոշի (չափն ըստ ցանկության)

Ջնարակի համար`

70 գ մուգ շոկոլադ

50 մլ կաթ

Կաղապարի չափը` 20 սմ

Պատրաստման եղանակը

Խտացրած կաթին ավելացնել կարագ և լավ խառնել

Ավելացնել ձու, խառնել, ավելացնել մի պտղունց աղ, վանիլին և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ և լավ խառնել

Լցնել կաղապարի մեջ, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե

Թողնել սառչի, ապա հանել կաղապարից և բաժանել 3 հավասար շերտերի

Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է թթվասերին ավելացնել շաքարի փոշի և լավ խառնել

Յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել, ապա ամբողջ տորթը պատել կրեմով

Ջնարակի համար անհրաժեշտ է շոկոլադը տաքացնել (միկրոալիքային վառարանի մեջ կամ գոլորշու վրա), կաթ ավելացնել, լավ խառնել և ձևավորել տորթը

Փայտիկի օգնությամբ ձևավորել

Թողնել սառնարանում 2 ժամ և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում