Բաղադրիչներ
150 մլ տաք կաթ
2 ճ/գ շաքարավազ
1 ձու
50 մլ ձեթ
5 գ խմորիչ
400 գ ալյուր
30 գ կարագ
Միջուկի համար`
2-3 խնձոր
2 ճ/գ շաքարավազ
0,5 թ/գ դարչին
Վերջնական տեսքի համար`
30 գ կարագ
2 ճ/գ շաքարավազ
3 ճ/գ ալյուր
1 ձվի դեղնուց + 1 թ/գ կաթ
Պատրաստման եղանակը
Կաթին ավելացնել շաքարավազ, ձու և լավ խառնել: Ավելացնել խմորիչ, ալյուր, աղ, լավ խառնել և խմոր հունցել։ Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել 1 ժամ
Միջուկի համար անհրաժեշտ է շաքարավազին ավելացնել դարչին և լավ խառնել
Խնձորը կիսալուսնաձև կտրատել, թաթախել շաքարավազի խառնուրդի մեջ
Խմորը բաժանել 10 հավասար մասերի, գնդել, ծածկել, թողնել 5 րոպե, ապա գրտնակել
Յուրաքանչյուրի վրա կարագ քսել, խնձորները դնել, և անկյուններից հավաքել (մեկի մեջ կտրատած խնձոր դնել, շրջանաձև փաթաթել, կենտրոնում դնելու համար)
Դնել կաղապարի մեջ, ձվի դեղնուցն ու կաթը խառնել իրար և քսել բլիթների վրա
Առանձին տարայի մեջ կարագ, շաքարավազ և ալյուր լցնել, լավ տրորել և ավելացնել բլիթներին: Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ