Շատ պարզ, արագ պատրաստվող, միևնույն ժամանակ շատ փափուկ և նրբահամ: Շոկոլադե թխվածք

Բաղադրիչներ

1 բաժակ ալյուր

1 բաժակ շաքարավազ

1 բաժակ սպիտակաձավար

1 բաժակ մածուն կամ կեֆիր

0,5 թ/գ սոդա

1,5 թ/գ վանիլային շաքարավազ

100 գ հալեցրած կարագ

1 ձու

3 ճ/գ կակաո

Կրեմի համար`

1 բաժակ թթվասեր

2 ճ/գ շաքարի փոշի

Կաղապարի չափը` 22 սմ

Պատրաստման եղանակը

Խոր տարայի մեջ շաքարավազ լցնել, ավելացնել վանիլային շաքարավազ, աղ, սպիտակաձավար, ալյուր, կակո և լավ խառնել

Ավելացնել ձու, հալեցրած կարագ, մածուն կամ կեֆիր, սոդա և լավ խառնել

Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, ստացված խմորը լցնել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե

Թողնել սառչի, այնուհետև կտրել բիսկվիթի վերևի շերտը, մանրացնել և թողնել զարդարելու համար

Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է թթվասերին ավելացնել շաքարի փոշի, լավ խառնել և քսել բիսկվիթի վրա (Որպեսզի թթվասերը լավ խիտ լինի` խոր տարայի մեջ քամիչ դրեք բժշկական կամ այլ հարմար շղարշ փռեք քամիչի վրա` մի քանի շերտով, թթվասերը լցրեք և 2 ժամ թողեք սառնարանում)

Զարդարել արդեն պատրաստ փշրանքներով, 1 ժամ թողնել սառնարանում և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում