Շատ թեթև և ֆանտաստիկ համեղ նարնջով բլիթներ, որոնք իդեալական կդարձնեն ձեր թեյի սեղանը

Բաղադրիչներ

250 գ կաթնաշոր

2 ճ/գ շաքարավազ

1/2  թ/գ աղ

1 թ/գ փխրեցուցիչ

1 հատ ձու

1 ճ/գ թթվասեր

ալյուր

2 հատ նարինջ (կամ մանդարին)

Պատրաստման եղանակը

Կաթնաշորին ավելացնել շաքարավազը, ձուն, թթվասերը և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և խմոր հունցել

Գրտնակել խմորը և շրջանաձև բաժանել փոքրիկ կտորների

Յուրաքանչյուր շրջանակի մեջ դնել մեկական նարինջ

Խմորե շրջանակը ծալել և ամրացնել ծայրերը

Ջեռոցի պատնոցի մեջ սննդային թուղթ փռել և դասավորել բլիթները: Գեղեցիկ տեսք ստանալու համար բլիթները պատել ձվի դեղնուցով

Թողնել ջեռոցում (180°C)  30 րոպե

Կարող եք մատուցել նարնջի կեղևի քերուկով

 Դե ինչ` վերցրեք մեկ բաժակ տաք թեյ, մեկ նարնջով բլիթ և վայելեք

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում