Խաչապուրի
Բաղադրիչներ
- 200 մլ մածուն
- 1/3 թեյի գդալ սոդա
- 0.5 թեյի գդալ աղ
- 0.5 թեյի գդալ շաքարավազ
- 20 մլ բուսական յուղ
- 1 հատ ձու
- 400–430 գր ալյուր
Պատրաստման եղանակը
1 Սոդան խառնել մածնին, ավելացնել շաքարավազը, աղը, ձուն և հարել:
2 Խառնուրդին ավելացնել ալյուր, բուսական յուղ, և հունցել խմորը:
3 Բաժանել չորս մասի, գնդել, փակել սննդային տոպրակով, թողնել 10–15 րոպե:
4 Պանիրը անցկացնել քերիչով, ավելացնել մեկ հատ ձու, համեմել աղով և պղպեղով: Խառնել և բաժանել չորս մասի:
5 Խմորը մի փոքր հարթեցնել, մեջտեղում դնել պանիրը, և ծայրերը, իրար միավորելով, փակել:
6 Յուրաքանչյուրը պտտել և ձեռքերով հարթեցնել:
7 Տապակել չոր թավայի մեջ՝ փակ կափարիչով, ցածր կրակի վրա:
8 Հանել և վրան քսել հալեցրած կարագ:
Բարի ախորժակ