Բաղադրիչներ
1 կգ շամպինյոն
2 հատ գազար
2 հատ սոխ
2-3 ատակիմ սխտոր
4-5 ճ/գ 9% քացախ
2 ճ/գ շաքարավազ
1 թ/գ աղ
100 գ ձեթ
1/3 թ/գ սև պղպեղ
0,5 թ/գ համեմ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը կտրտել, գազարն անցկացնել քերիչով
Սունկը լցնել տաք ջրով լի կաթսայի մեջ, թողնել մինչև եռա (2-3 րոպե պետք է եռա)
Հանել, լցնել քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ ջուրը դուրս գա և թողնել հովանա։ Կտրատել (4 մասի բաժանել), լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխը, գազարը։ Մանր կտրտել կամ ճզմել սխտորը, ավելացնել աղ, շաքարավազ, սև պղպեղ, քացախ, ձեթ
Լավ խառնել, ծածկել ափսեով և որևէ ծանր բան դնել վրան և տեղափոխել սառնարան` 8-10 ժամ, ընթացքում 1-2 անգամ խառնել
Մեր կորեական սունկը պատրաստ է
Բարի ախորժակ