Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
750 մլ կաթ
300 գ ալյուր
2 ձու
2 ճ/գ ձեթ
1 ճ/գ շաքարավազ
½ թ/գ աղ
Միջուկի համար`
350 գ խոզի աղացած միս
200 գ մարինացված եգիպտացորեն
100 գ պանիր
1 գլուխ սոխ
1 ատամիկ սխտոր
2-3 ճ/գ տոմատի մածուկ կամ սոուս
1 թ/գ պապրիկա
սև պղպեղ
աղ
Վերջնական տեսքի համար`
2 ձու
100 գ պաքսիմատ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն, աղը շաքարավազը խառնել իրար, հարել, ավելացնել 300 մլ կաթ, հարել, ավելացնել 300 գ ալյուր, հարել ցածր աստիճանի տակ
Ավելացնել մնացած կաթը, հարել, ավելացնել ձեթ, հարել և 15-20 րոպե թողնել
Թավայի վրա մի քիչ ձեթ քսել, 1 փոքր շերեփ խմոր լցնել, տարածել և տապակել 2 կողմից
Միջուկի պատրաստման համար` սոխը խորանարդաձև կտրատել, տապակել ձեթի մեջ, ավելացնել 1 ատամիկ ճզմած սխտոր, միս, անընդհատ խառնել` մինչև միսը կգունափոխվի
Ավելացնել մարինացված եգիպտացորենը, համեմել աղով, պապրիկայով, սև պղպեղով, ավելացնել տոմատի մածուկ, լավ խառնել և ևս 3 րոպե թողնել կրակին
Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի մեջ 1 ճ/գ խճողակ լցնել, ավելացնել մի փոքր քերած պանիր և փաթաթել
Վերջնական տեսքի համար` 2 ձու կոտրել, նրբաբլիթները մեկ-մեկ թաթախել նախ ձվի, ապա պաքսիմատի մեջ և տապակել բոլոր կողմերից
Համտեսեք՛, քանի դեռ տաք է )))
Բարի ախորժակ