Բաղադրությունը
- 200 գ հնդկաձավար,
- 500 մլ ջուր,
- 400 գ փափկամիս (ցանկացած ՝ հավ, խոզ, տավար),
- 1 հատ սոխ,
- 1 հատ գազար,
- 3-4 ատամիկ սխտոր,
- 300 լոլիկ կամ 1-2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
- 30 գ կարագ,
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 4-5 ճաշի գդալ ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Փափկամիսը կտրատել:
Լոլիկը կիսել և քերիչով անցկացնել: (Լոլիկի մնացած կեղևը հարկավոր չի լինելու)
Սոխը մանր կտրատել:
Գազարը քերիչով անկացնել:
Թավայի մեջ ձեթ լցնել, և միսը տապակել: Հենց հեղուկը լուծվի ավելացնել սոխը և խառնել:
Միսը և սոխը միասին տապակել այնքան, մինչև սոխը ոսկեգույն երանգ կստանա, իսկ հետո ավելացնել գազարը ու բոլորը միասին մի քանաի րոպե տապակել:
Ուտեստը համեմել աղով, պղպեղով, խառնել, ապա ավելացնել ճզմված սխտորը:
Լոլիկը կամ տոմատի մածուկը ջրի հետ խառնել:
Մսի վրա լցնել հնդկաձավարը, լոլիկով պատրաստված զանգվածը՝ առանց խառնելու, և ցանկության դեպքում կրկին համեմել աղով:
Ուտեստը եփել բաց կափարիչով (միջին ուժգնությամբ կրակ), իսկ հենց ջուրը սկսի եռալ, և ջրի մակարդակը հավասարվի հնդկաձավարին, ապա կարագ ավելացնել, ծածկել թավայի կափարիչը, կրակը թուլացնել և ևս 15-20 րոպե եփել: Վերջում, երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ է, նոր այն խառնել:
Բարի ախորժակ