Հյութեղ և ախորժելի տորթ` հավի թոքով և բանջարեղենով

Բաղադրիչներ

700 գ հավի թոք

100 մլ կաթ

4 հատ գազար

1 ճ/գ ձեթ

մայոնեզ

100 գ սպիտակաձավար

1 թ/գ աղ

2 գլուխ սոխ

սամիթ

սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Հավի թոքը մաքրել, լվանալ և հարել բլենդերով: Ավելացնել կաթ, սպիտակաձավար, աղ, սև պղպեղ, լավ խառնել և թողնել 1 ժամ

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, գազարը քերիչով անցկացնել և տապակել` համեմելով աղով և սև պղպեղով

Հրակայուն տարայի մեջ ձեթ քսել և լցնել մսի մի մասը: Ավելացնել տապակած բանջարեղենը, մայոնեզ քսել և նորից լցնել մսային զանգվածը

Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 60 րոպե: Հանել, 1-2 ժամ թողնել սառչի, ապա մայոնեզ քսել

Զարդարել սամիթով և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում