Հավն ու կարտոֆիլն ավելի համեղ չէին կարող լինել: Հյութեղ, ախորժալի և շատ համեղ

Բաղադրիչներ

2 կգ հավ

1 կգ կարտոֆիլ

Հավը մարինացնելու համար`

10-15 գ կիտրոնի հյութ

10-20 գ սխտոր

սև պղպեղ (կարելի ավելացնել մի քանի տեսակ)

5 գ պապրիկա

15-20 գ աղ

ձեթ

Կարտոֆիլը մարինացնելու համար`

50 գ սխտոր

2 գ քիմիոն (զիրա)

2-3 հատիկավոր սև պղպեղ

1 դափնու տերև

2 գ կոճապղպեղ

10 գ աղ

ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Հավը մարինացնելու համար անհրաժեշտ է իրար խառնել սև պղպեղը, աղը, ճզմած սխտորը, պապրիկան, կիտրոնի հյութը, մի քիչ ձեթ

Ստացված սոուսով պատել ամբողջ հավը

Կարտոֆիլը մաքրել, բաժանել միջին չափի կտորների, եռման ջուր լցնել և 8-10 րոպե դնել գազօճախին` եփվելու

Կարտոֆիլը մարինացնելու համար անհրաժեշտ է պղպեղների հատիկավոր տեսականին, քիմիոնը, դափնու տերևը, լավ տրորել և մանրացնել, ավելացնել կոճապղպեղ (փոշին), աղ

կարտոֆիլը վերցնել գազօջախից, ստացված խառնուրդով համեմել, ավելացնել կտրտած սխտոր և ձեթ

համեմված կարտոֆիլների մի մասով լցոնել հավը

Ամրացնել չոփիկներով, տոտիկները կապել իրար

Հրակայուն տարան ձեթով պատել, լցնել կարտոֆիլի մնացած մասը, հավը, տեղափոխել 180°С տաքացրած ջեռոց (ժամանակը կախված է հավի քաշից: Յուրաքանչյուր 500 գ = 25 րոպեի, դրան ավելացնում եք ևս 20 րոպե, այսինքն, եթե հավը կշռում է 1 կգ, ապա այն պետք է թողնել ջեռոցում 1 ժամ 10 րոպե)

Ահա և պատրաստ է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում