Կեր ու սուս
Ավանդական ամենահամեղ ուտեստը ոչ միայն կզարդարի Ձեր սեղանը, այլև կգրավի իր հիասքանչ համով:
Բաղադրիչներ
- 800 գ տավարի փափկամիս
- 500 գ կարմիր պղպեղ (քաղցր)
- 1 հատ կանաչ կծու պղպեղ
- 1 տուփ կանաչ ոլոռ
- 800 գ կարտոֆիլ
- 400 գ սոխ
- 30 գ համեմ
- 30 գ մաղադանոս
- 0.5 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 1 թեյի գդալ չորացրած ռեհան
- 1.5 թեյի գդալ աղ
- 4 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 30 գ կարագ
Պատրաստման եղանակը
1 Տավարի փափկամիսը տապակել բուսայուղով 5 րոպե թույլ կրակի վրա:
2 Սոխը բուսայուղով տապակել մինչև կարմրելը:
3 Բուսայուղը և կարագը լցնել թավայի մեջ, ավելացնել կարտոֆիլը և տապակել:
4 Կարմիր կտրատված պղպեղը ավելացնել սոխին, հետո ավելացնել կանաչ պղպեղը և խառնել:
5 Ըստ հերթականության ավելացնել կանաչ ոլոռը և տավարի փափկամիսը:
6 Ավելացնել տապակած կարտոֆլը, համեմը, մաղադանոսը, խառնել և մատուցել:
Բարի ախորժակ: