Համեղ ռուլետներ հավի փափկամսից: Այս ուտեստը կզարդարի ցանկացած սեղան

Բաղադրությունը

500 գ հավի փափկամիս,

1 հատ գազար,

40 գր ընկույզ,

1 հատ սոխ,

100 գ հալած պանիր,

1 հատ ձու,

ձեթ՝ ըստ ցանկության,

աղ՝ ըստ ցանկության,

չորահաց՝ ըստ ցանկության,

սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության:

Պատրաստման եղանակը

Հավի փափկամիսը լվանալ և շերտերով կտրատել, հետո միսը լավ ծեծել և համեմել աղով և պղպեղով:

Մաքրել և կտրատել սոխը: Գազարը անցկացնել քերիչով: Հետո սոխարած պատրաստել, իսկ երբ սոխը ոսկեգույն երանգ կստանա, ավելացնել գազարը: Այպես տապակել, մինչև գազարը կփափկի:

Հալած պանիրը փոքր խորանարդիկներով կտրատել և ավելացնել տապակվող գազարին: Բոլոր բաղադրիչները շարունակել խառնել այնքան ժամանակ, մինչև պանիրը ամբողջությամբ կհալչի, և զանգվածը միասեռ կդառնա:

Ստացված զանգվածը լցնել խոր ամանի մեջ, ավելացնել մանրեցված ընկույզը և լավ խառնել:

Հավի փափկամսի ծայրին դնել 1 ճաշի գդալ արդեն պատրաստի միջուկից և ռուլետի պես փաթաթել: Այսպես շարունակել, մինչև բոլոր բաղադրիչները կսպառվեն: Այնուհետև ռուլետները թաթախել ձվի մեջ, ապա չորահացի:

Վերջում թավայում  երկու կողմից տապակել ռուլետները:

Ավելորդ ձեթից ազատվելու համար տապակված ռուլետները կարելի է դնել մի ամանի վրա, որը նախապես ծածկված է թղթե անձեռոցիկով:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում