Բաղադրությունը
500 գ հավի փափկամիս,
1 հատ գազար,
40 գր ընկույզ,
1 հատ սոխ,
100 գ հալած պանիր,
1 հատ ձու,
ձեթ՝ ըստ ցանկության,
աղ՝ ըստ ցանկության,
չորահաց՝ ըստ ցանկության,
սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության:
Պատրաստման եղանակը
Հավի փափկամիսը լվանալ և շերտերով կտրատել, հետո միսը լավ ծեծել և համեմել աղով և պղպեղով:
Մաքրել և կտրատել սոխը: Գազարը անցկացնել քերիչով: Հետո սոխարած պատրաստել, իսկ երբ սոխը ոսկեգույն երանգ կստանա, ավելացնել գազարը: Այպես տապակել, մինչև գազարը կփափկի:
Հալած պանիրը փոքր խորանարդիկներով կտրատել և ավելացնել տապակվող գազարին: Բոլոր բաղադրիչները շարունակել խառնել այնքան ժամանակ, մինչև պանիրը ամբողջությամբ կհալչի, և զանգվածը միասեռ կդառնա:
Ստացված զանգվածը լցնել խոր ամանի մեջ, ավելացնել մանրեցված ընկույզը և լավ խառնել:
Հավի փափկամսի ծայրին դնել 1 ճաշի գդալ արդեն պատրաստի միջուկից և ռուլետի պես փաթաթել: Այսպես շարունակել, մինչև բոլոր բաղադրիչները կսպառվեն: Այնուհետև ռուլետները թաթախել ձվի մեջ, ապա չորահացի:
Վերջում թավայում երկու կողմից տապակել ռուլետները:
Ավելորդ ձեթից ազատվելու համար տապակված ռուլետները կարելի է դնել մի ամանի վրա, որը նախապես ծածկված է թղթե անձեռոցիկով:
Բարի ախորժակ