Համեղ է, ախորժելի և հարմար: Պիցցայի պատրաստման ամբողջովին նոր տարբերակ: Փակ պիցցա

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

280-300 գ խմոր

180 մլ ջուր

1 ճ/գ ձեթ

½ ճ/գ մեղր կամ շաքարավազ

¼ թ/գ աղ

4 գ խմորիչ

(Նախատեսված է 3 չափաբաժնի համար)

Միջուկի համար`

3 ճ/գ սոուս`տոմատի մածուկ, 0,5 թ/գ աղ, սխորի փոշի, չորացրած ռեհան

100-150 գ պանիր

150-170 գ խոզապուխտ (կարելի փոխարինել հավի մսով, երշիկով)

½ սոխ

½ քաղցր պղպեղ

եգիպտացորեն

ձիթապտուղ

Պատրաստման եղանակը

Տաք ջրի մեջ լցնել խմորիչը, ավելացնել մեղր կամ շաքարավազ, աղ, ձեթ և լավ խառնել

Քիչ-քիչ ավելացնել ալյուր, խառնել և խմոր հունցել

Խոր տարայի ներսը պատել ձեթով, խմորը դնել, ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և 1 ժամ թողնել տաք տեղ

Սոուսի համար վերցնել տոմատի մածուկը, աղը, սխտորի փոշին, չոր ռեհանը, խառնել իրար, դնել թույլ կրակին և թողնել 15-20 րոպե

Միջուկի համար խորանարդաձև կտրատել խոզապուխտը, երկարությամբ կտրատել պանիրը` եթե այն Մոցառելա տեսակի է, այլ տեսակի դեպքում՝ քերիչով անցկացնել, կիսալուսնաձև կտրատել սոխը, քաղցր պղպեղը, առանձնացնել մոտ 3 ճ/գ եգիպտացորեն

Խմորը կիսել հավասար մասերի, գնդեր անել, ծածկել և թողնել 15 րոպե, որից հետո յուրաքանչյուր գունդը բացել, գրտնակել, դնել մեկ ճ/գ սոուս, տարածել

Շրջանակի մի հատվածում շարել միջուկի համար առանձնացված մթերքները

Խմորի մյուս հատվածով ծածկել, եզրերն ամրացնել

Ջեռոցի համար նախատեսված թավայի մեջ սննդային թուղթ փռել, շարել պիցցաները, ծածկել և թողնել 15 րոպե

Դնել 230°C տաքացրած ջեռոցում 15-18 րոպե

Եվ ահա կարելի է համտեսել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում