Համային համադրությունն ուղղակի սքանչելի է: Կարտոֆիլով և սպանախով ջեռեփուկ

Բաղադրիչներ

4-5 հատ մեծ խաշած կարտոֆիլ

500 գ սպանախ

1 գլուխ սոխ

4 ճ/գ բուսայուղ

600 մլ կաթ

3 ատամիկ սխտոր

100 գ պանիր

1 հատ լոլիկ

40 գ կարագ+4 ճ/գ բուսայուղ

2 թ/գ շաքարավազ

1 ճ/գ ալյուր

աղ

սև և կարմիր պղպեղներ

1 թ/գ կարրի

Պատրաստման եղանակը

4 ճ/գ բուսայուղի մեջ 2 րոպե տապակել կտրատած սոխը

Ավելացնել մեծությամբ կտրատած սպանախը, 2 րոպե թողնել թույլ կրակի վրա, ապա 3 րոպե ուժեղ կրակի վրա` ծածկած կափարիչով (ընթացքում` խառնել)

Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, խառնել և թողնել ևս 3 րոպե

Հրակայուն տարայի մեջ 1 ճ/գ ձեթ լցնել, լավ տարածել, դասավորել շրջանաձև կտրատած կարտոֆիլի մի մասը

Ավելացնել տապակած սպանախը, այնուհետև կարտոֆիլի մնացած մասը

Առանձին թավայի մեջ կարագ և ձեթ լցնել, 2 րոպե տապակել կտրատած սխտորը` ավելացնելով նաև ալյուր

Խառնելով ավելացնել կաթը, շաքարավազը, ½ թ/գ սև պղպեղ, 1թ/գ կարրի և աղ, լավ խառնել: Երբ կսկսի եռալ` վերցնել կրակից

Լցնել ընդհանուր ուտեստի վրա, մի քիչ կարմիր քաղցր պղպեղ ցողել

Ավելացնել քերած պանիր, երկարությամբ կտրատած լոլիկ և դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում