Բաղադրությունը
- լավաշ,
- 2 հատ լոլիկ,
- 1 հատ սմբուկ,
- 2 հատ ձու,
- աղ,
- պղպեղ,
- 150 գ պանիր (սուլուգունի),
- ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն ջարդել և պատառաքաղով հարել:
Լավաշը թավայից մի փոքր մեծ չափով շրջանաձև կտրել: Հարկավոր է 3 կտոր:
Թավայի մեջ ձեթ լցնել, ավելացնել ձվով զանգվածի մի մասը, և դնել լավաշի առաջին շերտ: Շերտը սեղմել այնպես, որ ձուն մի փոքր կողքերից դուրս գա:
Լավաշի վրա դասավորել կտրատված լոլիկը, և քերված պանիր շաղ տալ:
Դնել լավաշի 2-րդ շերտը: Շերտի վրա լցնել նախապես խորանարդիկներով կտրատված և տապակված սմբուկը, կրկին քերված պանիր շաղ տալ:
Այնուհետև դնել լավաշի 3-րդ շերտը, սեղմել, և վրան լցնել ձվի մնացած զանգվածը:
Զգուշությամբ պտտել, և տապակել 2-րդ շերտը: Պանիրը պետք է ամբողջությամբ հալչի:
Բարի ախորժակ