Կուզեք աղցան, կուզեք նախուտեստ, կարևոր են համը, գունեղ և ախորժելի տեսքը: Մարինացված բանջարեղեն

Բաղադրիչներ

2 հատ սմբուկ

1 կծու պղպեղ

1 քաղցր պղպեղ

1 գլուխ սոխ

1 հատ գազար

0,5 կիտրոնի հյութ

համեմ

մաղադանոս

1թ/գ խմելի սունելի

Մարինադի համար`

50 մլ ձեթ

2 ճ/գ 9 % քացախաթթու

1 ճ/գ շաքարավազ

1 թ/գ աղ

10 հատիկ սև պղպեղ

2 ատամիկ սխտար

2 ճ/գ ջուր

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկը երկար ձողերի պես կտրատել, լցնել եռացող աղաջրի մեջ, ավելացնել 0,5 կիտրոնի հյութ: Եռացնել 5-7 րոպե

Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և տապակել: Ավելացնել երկարությամբ կտրատած կծու և քաղցր պղպեղները և թողնել 3 րոպե

Գազարը կորեական ձևով քերել, համեմել աղով, թողնել 5-6 րոպե, ապա մի փոքր ճզմել, որպեսզի ավելորդ հեղուկը դուրս գա

Առանձին կաթսայի մեջ լցնել 50 մլ ձեթ, 2 ճ/գ քացախաթթու, 1 ճ/գ շաքարավազ, 1 թ/գ աղ, 10 հատիկ սև պղպեղ, 2 ատամիկ ճզմած սխտոր, 2 ճ/գ ջուր, լավ խառնել, դնել կրակին և հասցնել եռման աստիճանի

Գազարը, սմբուկը, պղպեղները խառնել իրար, ավելացնել խմելի-սունելի, մանրացրած համեմ և մաղադանոս, մարինադ և լավ խառնել

Լցնել հարմար տարայի մեջ, ծածկել և 24 ժամ թողնել սառնարանում

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում