Խմոր պիցցայի համար սեփական ձեռքերով: Բավականին հեշտ է

Բաղադրությունը

175 գ ալյուր,

1 թեյի գդալ խմորիչ,

1 ճաշի գդալ ձեթ ( ցանկալի է զեյթունի ձեթ),

1/4 թեյի գդալ աղ,

125 մլ ջուր:

Պատրաստման եղանակը

Խմորիչը լուծել տաք ջրում, ավելացնել աղ և ալյուրի 1/3-ը: Լավ խառնել և 15 րոպե թողնել, որ խմորը հասունանա:

Երբ մակերեսին պղպջակներ կհայտնվեն, ավելացնել ալյուրի մնացած մասը, ձեթը, և խմորը տրորել:

Այնուհետև խմորը տեղափոխել խորը ամանի մեջ: Ամանի մեջ նախապես ալյուր շաղ տալ: Խմորը ծածկել սննդային տոպրակով կամ սրբիչով:

Խմորը պահել տաք տեղում, մինչև այն 2 անգամ ավել կմեծանա: Դրանից հետո զգուշությամբ բացել և պատրաստել պիցցան:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում