Ձաձիկի սոուս
Բաղադրությունը
1-2 հատ վարունգ
աղ
200 գ հունական մանծուն կամ թթվասեր
1 ատամիկ սխտոր
1 կապ սամիթ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
1 ճաշի գդալ ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակը
Վաղունգի կեղևը մաքրել, անցկացնել մանր քերիչով: Ավելացնել մի փոքր աղ, և լավ խառնել:

Թթվասերին ացելացնել քերած սխտոր:

Սամիթը մանր կտրատել, ավելացնել թթվասերին:


Ավելացնել ձիթայուղը և կիտրոնի հյութը:
Քերած վարունգի հյութը քամել, և ավելացնել թթվասերին:

Լավ խառնել, և մատուցել:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով: