Թեթև սերուցքային սոուս Ձաձիկի. զգա՛ Հունաստանի շունչը Քո խոհանոցում

Ձաձիկի սոուս

Բաղադրությունը
1-2 հատ վարունգ
աղ
200 գ հունական մանծուն կամ թթվասեր
1 ատամիկ սխտոր
1 կապ սամիթ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
1 ճաշի գդալ ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

Վաղունգի կեղևը մաքրել, անցկացնել մանր քերիչով: Ավելացնել մի փոքր աղ, և լավ խառնել:

Թթվասերին ացելացնել քերած սխտոր:

Սամիթը մանր կտրատել, ավելացնել թթվասերին:

Ավելացնել ձիթայուղը և կիտրոնի հյութը:

Քերած վարունգի հյութը քամել, և ավելացնել թթվասերին:

Լավ խառնել, և մատուցել:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:

Կիսվել Facebook-ում