Էլ ի՞նչ Նոր տարի, առանց Պասուց տոլմայի: Ամենահայկական ուտեստը` Պասուց տոլման:

Բաղադրիչներ

150 գ բլղուր

150 գ ոսպ

150 գ սիսեռ

150 գ լոբի

3 ճ/գ տոմատի մածուկ

1 հատ մարինացված կաղամբ (3 կգ)

3 հատ սոխ (500)

10 ճ/գ ձիթայուղ (կամ արևածաղկի ձեթ)

20 գ մաղադանոս

20 գ համեմի փոշի

800 մլ ջուր

2 թ/գ աղ

1 թ/գ սև պղպեղ

1 թ/գ քաղցր պապրիկա

1 թ/գ սխտորի փոշի

1 թ/գ ուրց

1 թ/գ օրեգանո և չորացրած ռեհան

100 գ սալորաչիր

Պատրաստման եղանակը

Լոբին և սիսեռը լվանալ, սառը ջուր լցնել, 1 օր թողնել, ջուրը թափել, լվանալ, այնուհետև փակ կափարիչով խաշել: Երբ կսկսի եռալ՝ կափարիչը կիսաբաց թողնել և խաշել ևս 1 ժամ

Կրակից վերցնել, ջուրը թափել, թողնել հովանա, լցնել տարայի մեջ, ավելացնել բլխուր, ոսպ

Ձիթայուղի մեջ 2-3 րոպե տապակել կտրատած սոխը, ավելացնել ուրց, օրեգանո և ռեհան, սխտորի փոշի, պապրիկա, տոմատի մածուկ, լավ խառնել։ Մի մասը լցնել ընդհանուր ֆարշի մեջ, ավելացնել 0,5 թ/գ աղ, ավելացնել կտրտած կանաչեղեն, լավ խառնել

Մնացած սոխին 0,5 լ ջուր լցնել, համեմել 0,5 թ/գ աղով, դնել կրակին, թողնել եռա և թողնել սոուսի համար

Մարինացված կաղամբի տերևներն առանձնցնել, հաստ կաղմերը կտրել, մեծ տերևները կիսել

Յուրաքանչյուր տերևը լցոնել արդեն պատրաստ միջուկով, և փաթաթել

Կաթսայի մեջ դնել կաղամբի տերևից մի քանի փոքրիկ կտոր, շարել փաթաթած տոլմաները, յուրաքանչյուր շերտի վրա 3-4 հատ սալորաչիր դնել

Ավելացնել սոուսը, մի փոքր ջուր, փակել կափարիչով, դնել կրակին, երբ կսկսի եռալ` կափարիչը թողնել կիսաբաց և թողնել 40 րոպե

Պատրաստ է։ Մատուցեք սառը վիճակում )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում