Բաղադրությունը
- լավաշ,
- 350 գ կաթնաշոռ,
- 200 գ սուլուգունի,
- մաղադանոս և սամիթ,
- 3 հատ ձու,
- 2 ճաշի գդալ թթվասեր,
- աղ,
- 300 մլ կեֆիր:
Պատրաստման եղանակը
Միջուկը պատրաստելու համար կաթնաշոռի վրա ավելացնել քերված պանրի 2/3-ը, կտրատված կանաչին և խառնել:
Առանձին ամանի մեջ լավ խառնել ձուն, թթվասերը, մեկ պտղունց աղը և կեֆիրը:
Լավաշը ձևամանին համապատասխան կտրել, և հատակին մեկ կտոր լավաշ դնել, վրան լցնել ձվով խառնուրդը, լավ տարածել, իսկ հետո լցնել միջուկը ու կրկին տարածել:
Այնուհետև կրկին մի փոքր լցնել ձվով խառնուրդը և լավաշի կողային մասերից մնացած կտորները:
Հաջորդ շերտի համար կրկին լցնել ձվով խառուրդի մի մասը, միջուկը և ամբողջը ծածկել ձևամանին համապատասխան կտրված լավաշի կտորով: Այս շերտում դրված լավաշը ցանկալի է 6 մասի կտրել, որպեսզի ավելի լավ եփվի ուտեստը:
Եվ ամենավերջում լցնել մնացած ձվով խառնուրդն ու միջուկը:
Եփել 190 ջերմաստիճանում 25-30 րոպե:
Բարի ախորժակ