Դուք երբեք չեք հոգնի սա պատրաստել: Աննկարագրելի համեղ և շատ գեղեցիկ կարկանդակ` հատապտուղներով

Բաղադրիչներ

300 գ ալյուր

4 ձվի դեղնուց

100 գ շաքարավազ

130 գ կարագ

10 գ փխրեցուցիչ

Միջուկի համար`

 4 ձվի սպիտակուց

130 գ շաքարավազ

400 գ թթվասեր

1 տուփ վանիլին

3 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա

100 գ ցանկացած հատապտուղ + 1 թ/գ օսլա

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցին ավելացնել փափուկ կարագ, լավ խառնել, ավելացնել շաքարավազ, խառնել՝ մինչև կստացվի միասեռ զանգված

Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ, խառնել ձեռքով և խմոր հունցել

Խմորի ¼ մասն առանձնացնել, առանձին-առանձին դնել պոլիէթիլենի մեջ և30 րոպե թողնել սառնարանում

Միջուկի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ձվի սպիտակուցը հարել` մաս-մաս ավելացնելով շաքարավազ

Ավելացնել վանիլին, թթվասեր, եգիպտացորենի օսլա և լավ խառնել

Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, խմորը դնել և ձեռքով տարածել

Լցնել թթվասերային զանգվածը

Հատապտուղներին ավելացնել օսլա, խառնել և ավելացնել ընդհանուր զանգվածին

Առանձնացված խմորը քերիչով անցկացնել և լցնել կարկանդակի վրա: Դնել 160°С տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե

Վայելե՛ք 1 բաժակ տաք թեյի հետ )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում