Բազուկից պատրաստված հետաքրքիր նախուտեստ

Բաղադրությունը

250 մլ կաթ,

345-350 գ բազուկ,

20 գ կարագ,

20 գ ալյուր,

աղ՝ ըստ ցանկության,

ընկույզ՝ ըստ ցանկության:

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում լվանալ բազուկը և թողնել, որ չորանա: Այնուհետև ամեն մի բազուկ փայլաթիթեղով (фольга) փաթաթել և ուղարկել ջեռոցը: Եփել 180-200 ջերմաստիճանում, մինչև պատրաստի լինելը:

Թողնել, որ բազուկը հովանա, դրանից հետո խորանարդիկներով կտրատել:

Թույլ կրակին հալեցնել կարագը, ավելացնել ալյուր և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև միասեռ զանգված կստացվի:

Այնուհետև տաքացնել կաթը, և կամաց-կամաց վրան ավելանցել ալյուրից և կարագից պատրաստված խառնուրդը՝ անընդհատ խառնելով: Հենց եռա, մոտ 30-40 վայրկյան այդպես թողնել, և ավելացնել աղը:

Վերջում բազուկը ավելացնել պատրաստված սոուսի մեջ և այպես տապակել մոտ 1 րոպե:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում