Բաղադրություն
1 _ ին շերտի համար`
4 ձվի դեղնուց
120 գ շաքարավազ
150 գ կարագ
1 թ/գ սոդա
2 բաժակ ալյուր
2_ րդ շերտի համար`
3 ձվի սպիտակուց
80-100 գ ընկույզ
Կրեմի համար`
1 տուփ խտացրած կաթ
140 գ կարագ
Պատրաստման եղանակը
1_ին շերտ: Ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել հալեցրած կարագը, սոդան և ալյուրը, լավ խառնել և խմոր հունցել: Բաժանել 4_ 5 շերտի և դնել սառնարանում:
2_րդ շերտ: Հարել սպիտակուցները, այնպես, որ պինդ փրփուրի պես ստացվեն:
Կրեմի համար խտացրած կաթն ու կարագը լավ հարել:
Խմորի շերտերը հանել սառնարանից, բացել, յուրաքանչյուր շերտի վրա ցանել կտրատած ընկույզ, սպիտակուց և հերթականությամբ տեղավորել ջեռոցի թավայի մեջ` 190°C, 15-18 րոպե (մինչև բեզեն մի փոքր կկարմրի): Թողնել շերտերը հովանան: Յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել, իսկ տորթի վերին մասը զարդարել ընկույզով:
Թողնել մի քանի ժամ (7-10) և վայելել տաք թեյի հետ:
Բարի ախորժակ