Անուշաբույր թխվածքաբլիթներ ընդամենը 3 բադադրիչով

Թխվածքաբլիթ
Փափուկ և անչափ համեղ թխվածքաբլիթներ՝ ամենապարզ բաղադրատոմսով:

Բաղադրիչներ

  • 320 գ ալյուր
  • 2 ճաշի գդալ շաքարավազ
  • 1 թեյի դալ փխրեցուցիչ
  • 2 հատ ձու
  • 100 գ թթվասեր
  • 100 գ կարագ
  • վանիլին

Պատրաստման եղանակը

1 Ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը և վանիլինը խառնել իրար:
2 Կարագը մանր կտրատել, լավ խառնել, որ ստացվի խմորանման զանգված:
3 Ավելացնել 1 հատ ձու և թթվասերը, խառնել մինչև ստացվի խմորը: Թողնել 10 րոպե հանգստանա:
4 Խմորը գրտնակով բացել, վրան քսել ձու և ցանել շաքարավազ
5 Կտրատել՝ ըստ նախասիրության, և թխել ջեռոցում 180°C տաքությամբ 25 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Կիսվել Facebook-ում