Բաղադրությունը
- 300 գ հավի կրծքամիս,
- 1 բաժակ սերուցք (20%),
- 1 հատ սոխ,
- 1 հատ բուլղարական պղպեղ,
- 3 ատամիկ սխտոր,
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 1 թեյի գդալ պղպեղ,
- 1 թեյի գդալ աղացած համեմ,
- 1.5 թեյի գդալ կարի:
Պատրաստման եղանակը
Հավի կրծքամիսը միջին մեծության կտորներով կտրատել:
Հավի կրծքամսի վրա ավելացնել համեմունքները՝ աղ, պղպեղ, համեմ, կարի, ինչպես նաև ճզմված սխտոր, լավ խառնել և թողնել, որ մարինացվի:
Այս ընթացքում սոխը և բուլղարական պղպեղը կտրատել:
Մի փոքր ձեթով սոխարած պատրաստել, ավելացնել հավը՝ համեմունքներով, մի քանի րոպե տապակել, այնուհետև ավելացնել բուլղարական պղպեղը և մի քանի րոպե տապակել:
Վերջում զանգվածի վրա ավելացնել սերուցքը, և եփել թույլ կրակի վրա մոտ 15 րոպե:
Մատուցել բրնձի հետ:
Բարի ախորժակ