Այս ուտեստը կհավանեն անգամ ամենաքմահաճ մարդիկ: Լցոնած պղպեղներ` ամբողջ ընտանիքի և հյուրերի համար

Բաղադրիչներ

6 հատ գունավոր պղպեղ

500 գ աղացած միս

150 գ բրինձ

1 գլուխ սոխ

2 հատ գազար

50 գ տոմատի մածուկ

Աղ

Սև պղպեղ

Պապրիկա

Մաղադանոս

Ուրց

Քիմիոն

1 լոլիկ

1,5 լ ջուր

Սոուսի համար`

2 ճ/գ ալյուր

30 գ կարագ

10 մլ ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, տապակել ձեթի մեջ

Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած գազարը և համեմել աղով

Ավելացնել աղացած միս, բրինձ, համեմել աղով, սև պղպեղով, պապրիկայով, ուրցով և քիմիոնով, լավ խառնել, ավելացնել տոմատի մածուկ, կտրտած մաղադանոս

Պղպեղները մաքրել, մի քանի տեղերից ծակծկել, լցոնել ստացված միջուկով և փակել մեկական կտոր լոլիկով

1,5 լ ջրին ավելացնել 1 թ/գ աղ և լցնել պղպեղների վրա: Ափսե դնել պղպեղների վրա և եփել թույլ կրակի վրա 30 րոպե

Սոուսի համար կարագ ու ձեթ լցնել թավայի մեջ, ավելացնել ալյուր և 1 րոպե տապակել

Ավելացնել եփած պղպեղների ջուրը, համեմել սև պղպեղավ և 5 րոպե թողնել թույլ կրակին

Պղպեղների վրայից հեռացնել ափսեն և լցնել ստացված սոուսը

5 րոպե թողնել թույլ կրակի վրա

Զարդարեք մաղադանոսով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում