Բաղադրիչներ
500 գ խոզի յուղոտ միս
1 գլուխ սոխ (120 գ)
1 հատ կարտոֆիլ
½ հատ քաղցր պղպեղ
2-3 ատամիկ սխտոր
100 գ հաց
1 թ/գ աղ
½ թ/գ սև պղպեղ
120 գ ձեթ (տապակելու համար)
1 բաժակ պաքսիմատ
Շոգեխաշելու համար`
1 հատ դափնու տերև
1 գլուխ սոխ
10-15 հատիկավոր սև պղպեղ
150 մլ ջուր
աղ
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր մթերքներն անցկացնել մսաղացով` միսը, կարտոֆիլը, սոխը, սխտորը, պղպեղը և վերջում հացը (նախապես թրջել)
Համեմել աղով, սև պղպեղով, 5 րոպե լավ խառնել և մոտ 15 անգամ ծեծել
Ձեռքերը թացացնել, 1 ճ/գ ֆարշ վերցնել, կոտլետի ձև տալ, թաթախել պաքսիմատի մեջ և 2 կողմից տապակել ուժեղ կրակի վրա 1-2 րոպե
Շոգեխաշելու համար անհրաժեշտ է կոտլետները դնել առանձին թավայի մեջ, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, դափնու տերևը, հատիկավոր պղպեղը, տաք ջուրը և մի պտղունց աղ
Ծածկել կափարիչը, թողնել ուժեղ կրակին մինչև եռա, այնուհետև կրակը թուլացնել և թողնել 15 րոպե
Շտապեք համտեսել )))
Բարի ախորժակ