Այս բաղադրատոմսը չեբուրեկների համար ուժեղ մրցակից է՝ հարմար, համեղ, արագ։ Մսով խողովակներ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

350 գ ալյուր

1 թ/գ աղ

250 մլ տաք ջուր

2 ճ/գ թթվասեր

1,5 թ/գ փխրեցուցիչ

Միջուկի համար՝

30 մլ ձեթ

1 գլուխ սոխ

350 գ աղացած միս

100 գ խաշած բրինձ

աղ, սև և կարմիր պղպեղներ

համեմի աղացած սերմ

Պատրաստման եղանակը

Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է թթվասերին ավելացնել փխրեցուցիչ, աղ, տաք ջուր, լավ խառնել

Մաս-մաս ավելացնել ալյուր, խառնել, խմոր հունցել, ծածկել և թողնել 10-15 րոպե

Միջուկի պատրաստման համար անհրաժեշտ է սոխը մանր կտրատել, 3 րոպե տապակել, ավելացնել աղացած միս, թողնել 5-6 րոպե, ավելացնել աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, համեմեի աղացած սերմ, ծածկել կափարիչն ու թողնել կրակին 10 րոպե

Վերցնել կրակից, ավելացնել խաշած բրինձ

Խմորը բաժանել փոքր մասերի, գնդել, ծածկել, թողնել 5 րոպե, ապա յուրաքանչյուր գնդիկ ուղղանկյունաձև և բարակ գրտնակել

Ավելացնել 2 ճ/գ խճողակ, անկյուններն ամրացնել և ռուլետի պես փաթաթել

Տապակել առատ ձեթի մեջ և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում