Բաղադրիչներ
Արտաքին խճողակի համար`
3 բաժակ (250 մլ) մանր բլղուր
500 գ աղացած, անյուղ միս
300 գ աղացած քյուֆթայի միս
աղ
2 ճ/գ կարմիր քաղցր պղպեղ
2 ճ/գ տոմատի մածուկ
Միջուկի խճողակի համար`
1,5-2 կգ աղացած, յուղոտ միս
4-5 գլուխ սոխ
աղ
պղպեղ
քիմիոն
50-100 գ կարագ
90 մլ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է միսը տապակել (առանց ձեթ), լցնել 90 մլ ջուր, կարագ (չափը կախված է ընտրված մսի յուղայնությունից), աղացած սոխ, համեմել աղով և սև պղպեղով: Կափարաիչով չծածկել, որպեսզի ավելորդ հեղուկը գոլորշիանա
Պատրաստ լինելուն պես վերցնել գազօջախից և թողնել լավ հովանա
Արտաքին շերտի համար անհրաժեշտ է բլղուրը մի փոքր թրջել ջրով (ջրի մեջ չեք թողնում, պարզապես ցողում եք), միաժամանակ ավելացնել 2 ճ/գ տոմատի մածուկ, կարմիր քաղցր պղպեղ
Ամբողջը ձեռքավ լավ խառնել
Ավելացնել աղացած մսերը և շարունակել լավ խառնել՝ խմոր հունցելու պես: Ժամանակ առ ժամանակ ձեռքերը թրջել ջրով, որպեսզի ապահովվի ֆարշի խոնավությունը
Լավ խառնելուց հետո, ստացված զանգվածն անհրաժեշտ է ևս մեկ անգամ մսաղացով անցկացնել
Այնուհետև խմոր հունցելու պես տրորել աղացած միսը` ընթացքում ջուր ցողելով մսի վրա
Մսի էլաստիկությունը ստուգելու համար, մի փոքր միս վերցնել և շփել ձեռքի ապերի մեջ, եթե այն չի փշրվում, ստացվում է հարթ միացություն, ապա ամեն բան ճիշտ է արված։ Հակառակ դեպքում կարելի է մի փոքր էլ ջուր ցողել և դարձյալ «հունցել» միսը: Այն պետք է ստացվի ծեփամածիկի պես զանգված
Վերցնել արտաքին շերտի ֆարշից, մի փոքր գնդիկ անել, բացել` բաժակի պես, հնարավորինս բարակ, և լցոնել միջուկը
Փակել և քյուֆթայի տեսք տալ` 2 ծայրերը սրացնելով, ինչը նախ և առաջ ավելորդ միսը հանելու լավ միջոց է
Պատրաստ գնդիկները մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, որից հետո հանել, եփել եռացող աղաջրում
Ահա և վերջ: Ցանկության դեպքում կարելի մատուցել լիմոնով )))
Բարի ախորժակ