Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
6 ճ/գ կաթ
50 գ կարագ
2 ձու
3-4 ճ/գ կակաո
2 ճ/գ պինդ մեղր (եթե թույլ է` 4 ճ/գ)
1 ճ/գ քացախաթթու
1 ճ/գ սոդա
200 գ շաքարավազ
500 գ ալյուր
Կրեմի համար`
0,5 լ կաթ
2 ձու
1 բաժակ շաքարավազ
2 ճ/գ ալյուր
400 գ կարագ
Ջնարակի համար`
10 ճ/գ կաթ
50 գ կարագ
3 ճ/գ կակաո
3 ճ/գ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Կաթին ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագ, մեղր և դնել եռման ջրով լի կաթսայի վրա` տաքանալու
Առանձին տարայի մեջ ձու կոտրել, ավելացնել շաքարավազ և հարել
Ավելացնել կաթով խառնուրդը և շարունակել հարել
Սոդան և քացախաթթուն առանձին խառնել իրար, այնուհետև ավելացնել ընդհանուր զանգվածին և հարել
Ավելացնել կակո և հարել
Ավելացնել ալյուր և հարել
Հենց խմորը սկսում է պնդել` հարիչը փոխարինել գդալով և խառնել
Տեղափոխել սեղանի վրա և խմոր հունցել
Ստացված խմորը բաժանել 7-8 հավասար մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել
Ջեռոցի համար նախատեսված թավայի հակառակ կողմը պատել ձեթով և յուրաքանչյուր գնդիկը դնելով դրա վրա` բացել (25 սմ)
Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 5 րոպե
Կրեմի պատրաստման համար ձուն և շաքարավազը խառնել իրար և հարել
Այս խառնուրդը լցնել տաքացրած կաթի մեջ, խառնել
Ավելացնել ալյուր և հարել
Դնել թույլ կրակի վրա և եփել այնքան, մինչև զանգվածը մի քիչ խտանա
Վերցնել կրակից, թողնել հովանա
Առանձին հարել կարագը, մաս-մաս ավելացնել արդեն հովացած կրեմը և շարունակել հարել
Յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել և հավաքել իրար վրա
Ջնարակի համար անհրաժեշտ է 10 ճ/գ կաթին խառնել 50 գ կարագ, 3 ճ/գ կակաո և շաքարավազ
Դնել թույլ կրակին և անընդհատ խառնել
Լցնել տարթի վրա և մատուցել )))
Բարի ախորժակ