Բաղադրիչներ
500 գ ալյուր
1 թ/գ խմորիչ
2 թ/գ շաքարավազ
260 մլ տաք ջուր
1 թ/գ աղ
Տոմատի սոուս
150 գ պանիր
խոզապուխտ
Պատրաստման եղանակը
Ջրի մեջ լուծել խմորիչն ու շաքարավազը, ապա ավելացնել ալյուրի մի մասը, աղը, գդալով կամ պատառաքաղով լավ խառնել

Ավելացնել ալյուրի 2-րդ մասը, լավ խառնել, ծածկել և 2 ժամ թողնել տաք տեղում

Տեղափոխել սեղանի վրա, ալյուրի օգնությամբ խմորն իրար վրա բերելով` ամբողջացնել

Բաժանել մասերի, գնդել (յուրաքանչյուրը մոտ 70 գ), ծածկել և թողնել 20 րոպե հանգստանա

Օվալաձև գրտնակել, ավելացնել 1-2 թ/գ տոմատի սոուս, 1 կտոր խոզապուխտ, մի քանի փոքրիկ կտոր պանիր, իսկ խմորի անկյուններին ջուր քսել, որպեսզի լավ կպնեն իրար

Մի կողմից հավաքել (կիսալուսնի պես), ամրացնել, անկյունները հավասարեցնել

2 կողմից տապակել առատ ձեթի մեջ (պետք չէ շատ կարմրի)

Թողեք 10-15 րոպե, ապա մատուցեք )))

Բարի ախորժակ