Ամենահամեղ մեղրաբլիթները, որոնք երբևէ կերել եք: Շոկոլադե մեղրաբլիթներ

Բաղադրիչներ

200 մլ կաթ

100 գ ալյուր

220 գ շաքարավազ

35 գ ձեթ

1 ձվի դեղնուց` ըստ ցանկության

50 գ կակաո+250 գ ալյու

15 գ փխրեցուցիչ

աղ

սոդա

Ջնարակի համար`

1 ձվի սպիտակուց

100-150 գ շաքարի փոշի

1-2 թ/գ կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրն ուշաքարավազը խառնել իրար, ավելացնել տաք կաթ, լավ խառնել և թողնել սառչի (արագ սառչելու համար, կարող եք դնել սառը ջրով լի տարայի մեջ և անընդհատ խառնել)

Ավելացնել ձեթ, մի պտղունց աղ, 1 ձվի դեղնուց և լավ խառնել

Ավելացնել կակաո, փխրեցուցիչ, մի պտղունց սոդա և լավ խառնել

Ավելացնել 250 գ ալյուր և լավ խառնել: Պետք է ստացվի կպչուն խմոր

Տեղափոխել սեղանի վրա, ալյուր ցանել, գրտնակել` 8 մլ հաստությամբ

Շրջանակներ կտրել, դնել ջեռոցի համար նախատեսված թավայի մեջ որոշակի հեռավորությամբ, թողնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե

Շաքարի փոշին և ձվի սպիտակուցը խառնել իրար, ավելացնել կիտրոնի հյութ, լավ խառնել

Բլիթները թաթախել ջնարակի մեջ, դնել սննդային թղթի վրա, թողնել 1 օր, որպեսզի չորանան (կարելի է նաև մի քանի րոպե դնել ջեռոցում)

Վայելեք մեկ բաժակ տաք թեյի հետ )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում