Ամառային համեղ տորթ, որը կպատրաստեք առանց ջեռոցի ընդամենը 1 ժամում

Դոնդողով տորթ

Բաղադրությունը
200 գ թխվածքաբլիթ
100 գ կարագ
400 գ սերուցքային պանիր
400 մլ սերուցք
150 գ շաքարավազ
3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
200 մլ սպիտակ գինի
350 գ խաղող
50 գ հապալաս
80 գ շաքարավազ
50 (25+25) գ դոնդողանյութ

Պատրաստման եղանակը

Դոնդողանյութին ավելացնել ջուր, և թողնել ուռչի:

Թխվածքաբլիթները մանրացնել, ավելացնել հալեցրած կարագը:

Լցնել ձևամանի մեջ, հավասարեցնել: Դնել սառնարանի մեջ, մինչև մյուս բաղադրիչները պատրաստ լինի:

Սառը սերուցքը հարիչով հարել, ընթացքում ավելացնել շաքարավազը:

Ավելացնել կիտրոնի հյութը և սերուցքային պանիրը:

Ավելացնել նախապես պատրաստված դոնդողանյութը:

Լցնել տարայի մեջ, հավասարեցնել:

Սպիտակ գինին և շաքարավաղը դնել կրակին, տաքացնել, ավելացնել 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութը և դոնդողանյութը:

Թողնել կրակին մինչև դոնդողանյութը ամբողջովին լուծվի:

Տորթը զարդարել մրգերով,վրան լցնել դոնդողը:

Թողնել սառնարանում, մինչև պնդանալը: Թողնել սառնարանում 6-8 ժամ:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:

Կիսվել Facebook-ում