Ախորժելի և կշտացնող տոնական աղցան- ուտեստ սեզոնային բանջարեղեններից

Աղցան Ացեցիլի

Բաղադրությունը
400 գ ծխեցված հավի կրծքամիս
700 գ սմբուկ
500 գ քաղցր պղպեղ
150 գ սոխ
120 գ ընկույզ
2 թեյի գդալ աջիկա
40 գ համեմ
4 ատամիկ սխտոր
5 ճաշի գդալ խաղողի քացախ
2 թեյի գդալ խմելի-սունելի
թարմ չիլլի պղպեղ
նռան հատիկներ
աղ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկը և պղպեղը եփել 200 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում 30-35 րոպե։

Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել։

Ավելացնել աջիկան և քացախը, լավ խառնել։

Հավի կրծքամիսը ձեռքով մանրացնել։

Ավելացնել մանր կտրատված չիլլի պղպեղը։

Ընկույզը լավ մանրացնել։

Ավելացնել մանր կտրատված համեմը։

Եփված պղպեղը և սմբուկը մաքրել։

Պղպեղը մանր կտրատել։

Սմբուկը ձեռքով մանրացնել։

Ավելացնել խմելի- սունելին, սխտորը, և լավ խառնել։

Ձևավորել նռան հատիկներով։

Բարի ախորժակ։
Պատրաստում ենք սիրով։

Կիսվել Facebook-ում