Դդմիկի խավիար
Հիանալի տարբերակ՝ ձմռան նախապատրաստական պահածոների համար:
Բաղադրիչներ
- 1.5 կգ դդմիկ
- 250 գ սոխ
- 250 գ գազար
- 100 մլ բուսայուղ
- 150 գ տոմատի մածուկ
- 1 ճաշի գդալ աղ
- 4 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 3 ատամիկ սխտոր
- սև պղպեղ
- կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Դդմիկները լավ լվանալ, կեղևները մաքրել, և փոքր կտորներով կտրատել:
2 Գազարը և սոխը մաքրել, և մեծ կտորներով կտրատել:
3 Ամբողջը անցկացնել մսաղացով:
4 Լցնել խորը կաթսայի մեջ, և դնել կրակին: Ավելացնել բուսայուղը, և խառնել մինչև եռռալը:
5 Կրակը թուլացնել, ծածկել կափարիչով, և թողնել շոգեխաշվի 40 րոպե:
6 Կրակից վերցնելուց հետո, կարող եք բլենդերով հարել, կամ թողնել ինչպես կա:
7 Նորից դնել կրակին, ավելացնել տոմատի մածուկը՝ գեղեցիկ գույն ստանալու համար: Թողնել մինչև եռռա:
8 Ավելացնել աղը, շաքարավազը և պղպեղները: Թողնել կրակին ևս 20-30 րոպե՝ մինչև պնդանալը:
9 Ավելացնել ճզմած սխտորը, և թողնել ևս 5 րոպե:
10 Լցնել տարաների մեջ, հերմետիկ փակել կափարիչները:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: