Այս արագ պատրաստվող տորթը կարող է այսուհետ Ձեր սեղանի անբաժան մասը կազմել

Բաղադրությունը

Խմոր

  • 2 հատ ձու,
  • 5 ճաշի գդալ ալյուր (լիքը),
  • 1 ճաշի գդալ կակաո (լիքը),
  • 1 պտղունց աղ,
  • 6 ճաշի գդալ կաթ,
  • 2 ճաշի գդալ ձեթ,
  • 6 ճաշի գդալ շաքարավազ,
  • 0.5 թեյի գդալ սոդա,
  • 1 թեյի գդալ 9 % քացախ,
  • վանիլին՝ ըստ ցանկության:

Օշարակ

  • 50 գ շաքարավազ,
  • 150 մլ ջուր:

Կրեմ

  • 350 մլ բարձր յուղայնությամբ թթվասեր,
  • 3 ճաշի գդալ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի,
  • Ընկույզ կամ նուշ՝ ձևավորելու համար:

Պատրաստման եղանակը

Ձուն ձեռքի հարիչով հարել, ավելացնել շաքարավազ, աղ, կաթ և կրկին հարել:

Ալյուրը և կակաոն խառնել, մաղով անցկացնել, ավելացնել ձվով զանգվածի մեջ և խառնել:

Սոդան քացախով հանգցնել և ավելացնել զանգվածի մեջ:

Այնուհետև ավելացնել ձեթ ու լավ խառնել:

Խմորը լցնել ձևամանի (18-20 սմ) մեջ և թխել  մոտ 25 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Կրեմը պատրաստելու համար հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:

Խմորը բաժանել 2 մասի: Յուրաքանչյուր շերտ թրջել օշարակով և կրեմ քսել :

Տորթը ձևավորել ըստ ցանկության (օրինակ՝ մանր կտրատված ընկույզով կամ նուշով):

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում