Բաղադրությունը
- 3 հատ բազուկ,
- 2 հատ կարտոֆիլ,
- 2 հատ գազար,
- թթու դրված կաղամաբ (ըստ ցանկության),
- 2 հատ թթու վարունգ,
- 5-6 ճաշի գդալ ոլոռ,
- սոխ՝ ըստ ցանկության,
- աղ՝ ըստ ճաշակի,
- ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Առանձին-առանձին խաշել բազուկը, գազարը, կարտոֆիլը, կեղևը մաքրել, թողնել՝ հովանան և խորանարդիկներով կտրատել:
Թթու վարունգը նույնպես խորանարդիկներով կտրատել:
Կտրատված բազուկը առանձին ամանի մեջ լցնել, վրան մի փոքր ձեթ ավելացնել և խառնել: Առանձին ամանի մեջ լցնելու նպատակը այն է, որ բազուկի կարմիր գույնը մյուս բաղադրիչներին չանցնի:
Միավորել բոլոր բաղադրիչները, այդ թվում՝ ոլոռը և բազուկը, համեմել, ձեթ ավելացնել և խառնել:
Ըստ ցանկության կարող եք նաև կանաչի ավելացնել:
Բարի ախորժակ