Բաղադրիչներ
¾ տուփ կարագ
600 գ ալյուր
450 գ շաքարավազ
250 գ թթվասեր
3 ձու
30 գ կակաո
1 կիտրոն
մի պտղունց վանիլին
5 գ սոդա
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնը ցողել տաք ջրով, չորացնել, կիսել, մի մասի հյութը քամել, սոդա ավելացնել, իսկ կեղևը քերիչով անցկացնել և թողնել
Կարագը (սենյակային ջերմաստիճանի) շաքարավազի հետ խառնել` ընթացքում մեկ առ մեկ ավելացնելով ձուն: Խառնել այնքան, մինչև կստացվի խիտ, կրեմային զանգված
Ավելացնել թթվասերը, լիմոնի և սոդայի խառնուրդը
Զանգվածի վրա քիչ-քիչ ալյուր մաղել` անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան
Խմորը բաժանել 2 մասի
1-ի մեջ կակաո և վանիլին լցնել, լավ խառնել
2-ի մեջ լցնել կիտրոնի քերուկը և լավ խառնել
Կեքսի համար նախատեսված կաղապարում սննդային թուղթ փռել, ալյուր ցանել, մեկական շերտով լցնել խմորները (մեկ շերտ կակաոյով խմորից, մեկ շերտ կիտրոնի քերուկով խմորից և այսպես շարունակ)
Դնել 200°C տաքացրած ջեռոցում` 1 ժամ
Հանելուց հետո 10 րոպե թողնել հովանա, այնուհետև հանել կաղապարից, շաքարի փոշի լցնել
Կարող եք զարդարել մրգերով կամ անանուխով և մատուցել
Բարի ախորժակ