Բաղադրիչներ
2,3 կգ կաղամբ
150 գ գազար
5 հատ դափնու տերև
20 հատ սև պղպեղի հատիկներ
Աղաջրի համար`
1 լ ջուր
2 ճ/գ աղ
1 ճ/գ մեղր
Պատրաստման եղանակը
Կաղամբը երկարաձև կտրատել, գազարը անցկացնել քերիչով, խառնել իրար
Մաս-մաս լցնել 3 լիտրանոց ապակե տարայի մեջ, ընթացքում պղպեղի հատիկներ և դափնու տերև ավելացնել, լավ սեղմել, որպեսզի օդ չմնա
1 լ եռացրած և հովացած ջրի մեջ լուծել աղն ու մեղրը և լցնել կաղամբի վրա
Ջրի կեսը լցնել, սպասել օդը դուրս գա, ավելացնել մյուս կեսը, փակել կափարիչով կամ ցանցով
Թողնել 2-3 օր սենյակային ջերմաստիճանում: Օրվա մեջ 2-3 անգամ դանակով ծակել զանգվածը, որպիսի կուտակված գազը դուրս գա
3 օր հետո դնել սառնարում, և արդեն կարելի է համտեսել )))
Բարի ախորժակ