Ամենայուրօրինակ բանջարեղենային ջեռեփուկը, որը երբևէ պատրաստել եք

Բաղադրիչներ

400 գ կաղամբ

450 գ կարտոֆիլ

4 ճ/գ ձեթ

150 գ սոխ

130 գ գազար

½ կարմիր բուլղարական պղպեղ

½ դեղին բուլղարական պղպեղ

1 չիլի պղպեղ

1 թ/գ սև և կարմիր պղպեղներ

1 թ/գ աղ

200 գ պանիր

Սոուսի համար`

3 ձու

170 մլ կաթ

170 գ թթվասեր

3 ճ/գ ձեթ

10 գ մաղադանոս

4 ճ/գ ալյուր

10 գ փխրեցուցիչ

1 է/գ աղ

Պատրաստման եղանակը

Սուսի պատրաստման համար վերցնել 3 ձու, հարել, ավելացնել կաթ, թթվասեր, 3 ճ/գ ձեթ, լավ խառնել: Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ, աղ, լավ խառնել, այնուհետև ավելացնել կտրտած մաղադանոս

Սոխը կտրատել և տապակել թույլ կրակի վրա: Կարտոֆիլը խորանարդաձև կտրատել, ավելացնել սոխին, տապակել թույլ կրակի վրա` 5 րոպե

Խորանարդաձև կտրատել գազարը, պղպեղները, կաղամբը՝ երկարությամբ, ավելացնել տապակին և թողնել ևս 5 րոպե

Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, թողնել թույլ կրակին` 5 րոպե

Հրակայուն տարայի մեջ 1 ճ/գ ձեթ լցնել, ավելացնել տապական

Ավելացնել արդեն պատրաստ սոուսը, տարածել և դնել 180°C տաքացրած ջեռոցում` 25 րոպե

Հանել, ավելացնել քերած պանիր և ևս 5 րոպե թողնել ջեռոցում

Կարելի է մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում