Բաղադրությունը
- 2 հատ ձու,
- 160 գ կարագ,
- 150 գ շաքարավազ,
- մոտ 260 գ ալյուր,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
- 0.5 թեյի գդալ աղ,
- վանիլին,
- 150 գ շոկոլադ:
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցնել, իսկ հետո թողնել, որ դառնա սենյակային ջերմաստիճանի:
Հալեցրած կարագի մեջ ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց վանլինի, աղ և խառնել:
Ավելացնել 2 ձու, ևս մեկ անգամ խառնել:
Առանձին խառնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, մաղով անցկացնել և մաս-մաս ավելացնել կարագով ու ձվով զանգվածի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:
Ստացվում է կպչուն խմոր:
Խմորի մեջ ավելացնել շոկոլադի կտորներ ու խառնել:
Ջեռոցի թավայի մեջ յուղաթուղթ փռել, և գդալի կամ խոհարարական պարկի միջոցով կլոր բլիթի տեսքով լցնել խմորը:
Թխել 180 ջերմաստիճանում 10-15 րոպե:
Բարի ախորժակ