Բազմաֆունկցիոնալ ուտեստ, որը կարող եք մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում. սմբուկով և սիսեռով ուտեստ՝ ախորժելի բույրով

Սմբուկով և սիսեռով ուտեստ

Բաղադրիչներ
1 կգ սմբուկ
300 գ սիսեռ
3 հատ լոլիկ
1 հատ սոխ
2 հատ գազար
3 հատ բուլղարական պղպեղ
4 ճաշի գդալ բուսայուղ
6 ատամիկ սխտոր
250 մլ ջուր
մաղադանոս
1 ճաշի գդալ օրեգանո
1 ճաշի գդալ պապրիկա
1 թեյի գդալ համեմի սերմ
1 թեյի գդալ քրքում
1 հատ դափնու տերև
1/2 թեյի գդալ սև պղպեղ
4 թեյի գդալ աղ

Պատրաստման եղանակը

Սիսեռը 12 ժամ առաջ նախապես թրջել:

Սմբուկները խորանարդներով կտրատել, վրան աղ ցանել, թողնել աղը ներծծվի:

Սիսեռի վրա ավելացնել 1 լ ջուր, և եփել:

Պղպեղները մանր կտրատել:

Գազարը մանր խորանարդներով կտրատել:

Սոխը մանր կտրատել, տապակել, բուսայուղով:

Ավելացնել պղպեղը, և խառնել:

Ավելացնել գազարը, և թողնել կրակին 5 րոպե:

Սմբուիկի վրա ավելացնել ջուր, հետո քամել:

Գազարին ավելացնել համեմունքները և սխտորը:

Լավ խառնելուց հետո ավելացնել, բլոնդերով հարած լոլիկը:

Ավելացնել սմբուկը, և լավ խառնել, թողնել կրակին 10 րոպե:

Սիսեռը մաքրել կեղևից, և սառեցնել:

Սմբուկի վրա ավելացնել 250 մլ ջուր և սիսեռը:

Լավ խառնել, թողնել կրակին մինչև եռռալը:

Տարայով տեղափոխել 180 աստիճան տաքությամբ ջեռոցոը, 30 րոպե:

Մատուցելիս վրան ավելացնել մաղադանոսը:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:

Կիսվել Facebook-ում