«Էսկիմո»
Բաղադրիչներ
4 հատ ձու
180 գ շաքարավազ
100 մլ ջուր
130 գ ալյուր
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
2-3 ճաշի գդալ կակաո
Կրեմ
2 հատ ձու
60 գ շաքարավազ
1/2 տուփ խտացրած կաթ
վանիլին
3 ճաշի գդալ ալյուր
250 մլ կաթ
250 գ կարագ
Օշարակ
200 մլ կաթ
2 ճաշի գդալ շաքարի փոշի
Ջնարակ
3 ճաշի գդալ կակաո
3 ճաշի գդալ շաքարավազ
3-5 ճաշի գդալ թթվասեր
50 գ կարագ
Պատրաստման եղանակը
Ձվի սպիտակուցը և դեղնուցը առանձին-առանձին հարել:
Շաքարավազը հավասար մասերի բաժանել, հարել ձվի հետ:
Ջուրը ավելացնել դեղնուցին, խառնել, այնուետև ավելացնել սպիտակուցին:
Ալյուրը և փխրեցուցիչտ խառնել իրար, ավելացնել կակաոն, լցնել սպիտակուցի վրա:
Թխել 180 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում 30 րոպե:
Կրեմ
Ձուն խորը թավայի մեջ, լավ հարել:
Ավելացնել մյուս բաղադրիչները, և խառնել:
Քիչ-քիչ ավելացնել կաթը:
Թողնել թույլ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, մինչև պնդանալը:
Սենյակային ջերմաստիճանի կարագի հետ, հարիչով հարել կրեմը:
Օշարակ
Կաթը շաարի փոշու հետ լավ խառնել, մինչև լուծվելը:
Բիսկվիթը բաժանել 2 մասի, և թրջել:
Բիսկվիթը դնել համապատասխան ձևամանի մեջ, ավելացնել կրեմը, ապա վերին շերտը:
Ըստ նախասիրության կարող եք նաև ավելացնել բանան:
Բիսկվիթը մի քանի ժամ պահել սառնարանում:
Ջնարակ
Բաղադրիչները լցնել խորը կաթսայի մեջ, և թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնել, մինչև լուծվելը և պնդանալը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստու ենք սիրով: